Vauvojen ja lasten osteopatia

Osteopatia sopii eri ikäisille lapsille ja nuorille

Osteopatia on todettu tutkimuksissa ja käytännössä toimivaksi ja turvalliseksi hoitomuodoksi. Osteopaatin vastaanotolle ei tarvita lääkärin lähetettä.

Vauvojen osteopatia

Osteopatia on koko perheelle sopiva hoitomuoto, jonka avulla voidaan tukea myös perheen pienimpien hyvinvointia muutaman päivän ikäisestä vauvasta alkaen. Syntymä on aina vauvalle iso ja rankka tapahtuma, minkä vuoksi vauvaakin kannattaa hoitaa. Esimerkiksi ahdas tila kohdussa, synnytyskanavan puristus tai apuvälineiden käyttö synnytyksessä voivat aiheuttaa jännityksiä ja liikerajoituksia vauvan kehoon.

Yleisimpiä oireita, jotka saattavat olla yhteydessä vauvan kehon jännitystiloihin, ovat vauvan selittämätön yleinen itkuisuus, refluksioireilu ja vatsavaivat, imemisvaikeudet sekä toispuoleisuus. Myös kireää kielijännettä voidaan hoitaa pre- sekä post-operatiivisesti.

Osteopaattinen hoito on lempeää ja lapsentahtista, minkä vuoksi ihan pienetkin vauvat ja lapset voi tuoda hoitoon hyvillä mielin. Ensikäynnillä osteopaatti haastattelee vanhempia raskausajasta, synnytyksen etenemisestä ja menneestä vauva-ajasta päästäkseen tilanteen tasalle. Tämän jälkeen tehdään tarvittavat tutkimukset, joiden avulla suunnitellaan yksilöllinen hoito.

Vauvojen hoito tehdään vauvantahtisena ja siihen varataan hyvin aikaa, jotta tilanne on kiireetön ja mukava. Tämä mahdollistaa esimerkiksi imettämisen käynnin aikana, ja lisäksi aikaa jätetään keskusteluille ja kysymyksille. Tarvittaessa vauvaa voidaan hoitaa myös vanhemman sylissä.

Osteopatiapalvelut vauvoille:

  • Vauvojen osteopatia ensikäynti (60min) 0–1 v
  • Vauvojen osteopatia 60min 0–1 v
  • Vauvojen osteopatia 45min 0–1 v

Lasten osteopatia

Leikki-ikäisten touhukkaaseen arkeen kuuluvat erilaiset kolhut ja kaatumiset, joiden jälkitiloja voidaan hoitaa myös osteopatian keinoin. Harrastuksista aiheutuneet kolhut ja vanhemmiten urheilu- ja rasitusvammat ovat oiva syy tuoda lapsi vastaanotolle. Tarvittaessa osteopaatti ohjaa toisen terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle (esim. rasitusmurtumaa epäiltäessä), tai tekee yhteistyötä esimerkiksi fysioterapeutin kanssa.

Lapsen kasvuun kohti nuoruutta kuuluu monia kasvuvaiheita, jotka voivat tuoda mukanaan erilaisia oireiluja. Erilaiset kasvuun liittyvät kivut, päänsäryt tai migreenit, astmaattiset oireet, nukahtamisvaikeudet ja levottomuus ovat asioita, joihin osteopatiasta voi löytyä apua. Osteopatiaa voidaan käyttää myös oikomishoidon sekä lapsen korvatulehduskierteen hoidon tukena.

Osteopatiapalvelut lapsille:

  • Lasten osteopatia ensikäynti (60min) 2–6 v
  • Lasten osteopatia 60min 2–6 v
  • Lasten osteopatia 45min 2–6 v

Lasten ja vauvojen hoitaminen

Hoitotilanne voi olla lapselle välillä jännittävä, minkä vuoksi tutustumiselle on varattu ensikäynnillä hyvin aikaa. Alkuhaastattelussa käydään läpi raskaus- ja lapsuusaikaa, minkä lisäksi kartoitetaan terveyshistoriaa sekä mahdollista oirekuvaa yhdessä vanhempien kanssa. Yksilöllisen hoitosuunnitelman luomiseksi osteopaatti tutkii lapsen kehoa ja sen liikkeitä.

Lapsen ei tarvitse riisuutua tätä varten, suosittelemme varaamaan mukavat joustavat vaatteet mukaan. Hoidossa edetään rauhallisesti lapsen tahtiin ja hoitaminen onnistuu tarvittaessa leikin aikana, minkä vuoksi mukaan kannattaa ottaa mieluista tekemistä. Vastaanotolta löytyy myös leluja.

Vauva osteopatiassa

Vauvojen ja lasten osteopaatit

Kaisla Mäkinen

Osteopaatti, hintaluokka 2 ja 3

Toimipisteet

Helsinki - Kamppi


Maria Merra

Osteopaatti, hintaluokka 3

Toimipisteet

Espoo - Niittykumpu


Ajanvaraus