Kärsitkö kivusta tai särystä?

Olipa vaiva jatkunut pidempään tai ilmennyt äskettäin, sitä kannattaa ryhtyä hoitamaan heti.

Tervetuloa SUHK Kipuaseman vastaanotolle!

Valitse alta se kehon osa, jossa tunnet kipua. Sinut ohjataan ajanvaraukseen, jossa tarjolla on juuri sinun tarpeisiisi sopivia ammattilaisia. Voit valita itsellesi parhaiten sopivan vastaanottoajan ja -paikan.

Miksi Kipuasema?

Meistä jokainen kärsii jossakin elämänvaiheessa jonkinlaisesta kivusta tai särystä. Usein on hankala tietää, kenen puoleen vaivan kanssa tulisi kääntyä. Tarjolla on niin lääkärin, fysioterapeutin, osteopaatin, hierojan kuin vaikkapa kiropraktikon palveluita. Apua saatetaan etsiä useammaltakin ammattilaiselta, ennen kuin ratkaisu ongelmaan löytyy. 

SUHK Kipuaseman tarkoitus on helpottaa sinua löytämään juuri oikea ammattilainen hoitamaan vaivaasi. Kipuaseman terveyshuollon ammattilaiset ovat koulutettuja fysioterapeutteja ja osteopaatteja. Heillä kaikilla on oma erikoisosaamisensa, jota täydennetään jatkuvasti koulutuksissa. Näin sinä saat mahdollisimman laadukkaan ja uusinta tutkimustietoa hyödyntävän hoidon vaivoihisi.

Kipuasema on tarkoitettu sinulle, joka kärsit jonkinlaisesta kivusta tai särystä. Kipu voi olla akuuttia tai kroonista, ja se voi ilmetä joko jatkuvasti tai vain tietyissä tilanteissa, kuten liikkuessa. Kipua voi tuntea oikeastaan missä kohden kehoa tahansa. Tyypillisiä kipuja ovat mm. päänsärky ja alaselkäkipu sekä kiputilat polvessa, olkapäässä ja nilkassa.

Kipuaseman oma ajanvarausjärjestelmä ohjaa sinut kivun sijainnin perusteella juuri oikean ammattilaisen luo. Riittää, että valitset ajanavarauksesta sen kehonosan, jossa kipu tai oire esiintyy. Kipuaseman käynnit ovat fysioterapia- tai osteopatiakäyntejä.

Kivun syyt voivat olla moninaiset, ja kipu voi juontaa juurensa muualta kehosta. Ensimmäisen hoitokerran yhteydessä SUHK Kipuaseman terveyshuollon ammattilainen tekee kartoituksen tilanteestasi ja laatii hoitosuunnitelman vaivaasi.

Kipuaseman ammattilaisia löytyy useasta SUHKin toimipisteestä Espoossa ja Helsingissä. Vapaita aikoja löydät aamusta iltaan, arkisin ja viikonloppuisin.