Akupunktio

Mitä akupunktio on?

Akupunktio on alun perin Kiinassa noin 4000 vuotta sitten kehitetty hoitomuoto, jossa asetetaan hyvin ohuita neuloja akupunktiopisteiksi kutsuttuihin kohtiin iholle, lihakseen tai sitä peittävään lihaskalvoon. Kiinalaisessa ajattelussa akupunktiolla pyritään vaikuttamaan energiavirtauksiin, jotka kulkevat meridiaaneja pitkin. Kivun tai oireilun ajatellaan olevan seuraus siitä, että jokin väylä on tukossa.

Länsimaissa akupunktiota käytetään pääasiassa tuki – ja liikuntaelimistön kiputilojen, migreeniin sekä vieroitusoireiden hoitoon. Tieteellisesti akupunktion on todettu lievittävän kipua monella eri tavalla. Akupunktio muokkaa kivun käsittelyyn osallistuvien aivoalueiden toimintaa, kipua jarruttavien hermoratojen toiminta tehostuu ja kipeältä alueelta hermoja pitkin aivoihin nouseva viesti vaimenee akupunktiohoidon myötä.  Akupunktio tehostaa aivoja tuottamaan kehon kipua lievittäviä välittäjäaineita kuten endorfiinia. Krooniseen kipuun usein liittyvä sympaattisen hermoston ylivirittyneisyys vaimenee akupunktio hoidon myötä.

Akupunktio hoidossa määrätyt pisteet neulotetaan 5-15 neulalla oirekuvan perusteella. Yksi hoitokerta kestää 20-40min.  Yhdellä hoidolla voi olla välitön vaikutus, mutta hoitoja suositellaan 2-5 kertaa noin kahden viikon aikana.

Akupunktiolla hoidetaan

  • Niska-hartia vaivat
  • Selkäkivut
  • Nivelrikon aiheuttama kipu
  • Migreeni
  • Päänsärky
  • Krooniset kiputilat

Mitä odottaa hoidolta?

Hoitoon saapuessa terapeutti tutkii ensin tilanteen ja määrittelee neulojen määrän, paikat ja hoitomuodon. Akupunktion hoitomuotoja voivat olla mm. Dry Needling (kuivaneulaus) sekä akupainanta. Lisäksi useimmiten terapeutti suosittelee muita hoitoja, kuten fysioterapiaa, hierontaa tai harjoitteita, akupunktiohoidon tueksi.

Asiakas makaa vatsallaan, selällään tai toiselle kyljellä riippuen hoidettavasta aluessta. Akupunktiossa käytetään kertakäyttöneuloja, jotak otetaan steriilistä pakkauksesta.

Neulaa asetettaessa voi tuntua lievää kivun tunnetta tai kihelmöintiä. Kun neula on paikoillaan niin joskus tuntuu paineen tunnetta neulan alueella, joka helpottaa hetken kuluttua. Akunpunktio on pääosin täysin kivutonta. Lisätietoa akupunktiosta.

Akupunktio Henkilöstö

Jarno Hyytiäinen

Osteopaatti, hintaluokka 2 ja 3

Toimipisteet

Espoo - Suomenoja, Helsinki - Kamppi


Mikko Virtala

Urheilufysioterapeutti (sert.), hintaluokka 4

Toimipisteet

Espoo - Leppävaara


Eemeli Ikonen

Urheiluhieroja, hintaluokka 1

Toimipisteet

Espoo - Leppävaara


Tuomas Tikkala

Fysioterapeutti, Urheiluhieroja, hintaluokka 2 ja 4

Toimipisteet

Espoo - Leppävaara


Atte Kuusi

Urheiluhieroja, hintaluokka 1

Toimipisteet

Helsinki - Kamppi


Petri Vauhkonen

Urheiluhieroja, Dry Needling -terapeutti, hintaluokka 2

Toimipisteet

Helsinki - Kamppi


Jarkko Marjava

Urheiluhieroja, Osteopaattiopiskelija, Dry Needling Terapeutti, hintaluokka 2

Toimipisteet

Espoo - Niittykumpu, Helsinki - Kamppi, Kirkkonummi


Antti Auvinen

Urheiluhieroja, hintaluokka 2

Toimipisteet

Helsinki - Käpylä


Mikko Virtanen

Urheiluhieroja, Dry Needling Terapeutti, Personal Trainer, hintaluokka 2

Toimipisteet

Espoo - NiittykumpuAjanvaraukseen