Useimmin Kysytyt Kysymykset

Mitä eroa on hieronnalla ja urheiluhieronnalla?

Hieronta voidaan jakaa moniin eri kategorioihin. Kaikki eri kategoriat kuitenkin perustuvat klassisen hieronnan otteisiin ja niiden muunnelmiin. Hieronnassa käytetään erilaisia otteita, kuten esim. sivelyä ja hankausta. Urheiluhieronta on klassista hierontaa, jossa käytetään perusotteiden lisäksi tarkempia otteita esimerkiksi lihasten lähtö- ja kiinnittymisalueiden tai arpikudoksen hoitoon. Urheiluhieronnassa hieroja saattaa myös venyttää lihaksia tai lievittää kipua esim. triggerpistehieronnalla. Urheiluhieronnassa hoidetaan useimmiten jotain tiettyä ongelmaa, kuten päänsärky, kipu, kireys, puutuminen tms., kun taas hieronnassa keskitytään enemmän pelkkään rentoutumiseen.

Usein ajatellaan, että urheiluhieronnassa painetaan kovempaa kuin hieronnassa, mikä ei pidä paikkaansa. Hoidon voimakkuus säädetään aina asiakkaan toiveiden mukaisesti. Meillä SUHK:ssa saat juuri sellaista hoitoa mitä haluat ja tarvitset!

Voinko tulla urheiluhierontaan vaikka en ole urheilija?

Urheiluhierontaan tullessa hoidetaan useimmiten, jotain olemassa olevaa ongelmaa. Iällä tai urheilutaustalla ei ole merkitystä. Urheiluhieronta sopii kaikille.

Käykö lahjakorttini kaikissa toimipisteissä?

Kyllä käy. Voit käyttää mistä tahansa SUHKin toimipisteestä tai verkkokaupasta ostamaasi lahjakorttia kaikissa toimipisteissämme ja kaikille hierojille. Toimipisteiden yhteystiedot löydät täältä.

Mitä tarkoittaa erikoistunut?

SUHK:ssa toimii myös erikoistuneita hierojia, joiden ammattinimikkeen perässä lukee erik. Erikoistunut hieroja on käynyt lisäkoulutuksia, jotka oikeuttavat häntä käyttämään erikoistuneen hierojan titteliä sekä kalliimpaa hinnastoa. Lisäkoulutus voi tarkoittaa mm. fysioterapeutin, osteopaatin tai SUHK:n oman erikoistumiskoulutuksen käymistä. Erikoistuneiden hierojien hinta on korkeampi. Hinnaston löydät täältä.

Voinko maksaa hierontaa Smartum seteleillä?

Hierontaan käy maksuvälineeksi Smartum Hierontaetu tai Smartum Plus. Smartum Hierontaedulla voi maksaa myös fysioterapiapalveluita ja sillä voi ostaa myös hierontalahjakortteja omaan käyttöön toimipisteistä ja verkkokaupasta. Smartum Liikuntaedulla voit maksaa esim. personal trainer palveluita ja ryhmäliikuntaa, mutta hierontaan se ei käy. Voit varmistaa työnantajaltasi, että sinulla on käytössä Smartum hierontaetu. Lisätietoja https://www.smartum.fi/tuotteet/smartum-hierontaetu/

Voinko maksaa hierontoja Edenred:llä?

Edenred hierontaetu käy maksuvälineenä hierontapalveluihin kaikissa SUHKin toimipisteissä. Lisäksi sillä voi ostaa lahja- tai sarjakortin toimipisteistä omaan käyttöön. Edenred liikuntaetu on omaehtoista liikuntatoimintaa koskeva etu ja on tarkoitettu työntekijän oman aktiiviliikunnan tukemiseen. Hieronta tai fysioterapia eivät ole aktiiviliikuntaa, joten ne eivät kuulu liikuntaedun piiriin. https://edenred.fi/fi/edunsaaja/hierontaetu/

Käykö teillä Eazybreak?

Eazybreak Hyvinvoinnilla ja Combolla voit maksaa hierontapalveluita ja voit omaan käyttöön ostaa niillä myös lahja- ja sarjakortteja toimipisteistä ja verkkokaupasta. Lisäksi meillä käy Eazybreak liikuntaetu, jolla voita maksaa personal training palveluja sekä esim. pilates tunteja. Voit tarkistaa työnantajaltasi onko sinulla käytössä Eazybreak hyvinvointi. Lisätietoja https://eazybreak.fi/site/fi/palvelut/hyvinvointietu/

Käykö ePassi hierontaan?

ePassi hyvinvoinnilla ja flexillä voita maksaa meillä hieronta-, osteopatia- tai fysioterapiapalveluita. Lisäksi kyseisillä eduilla voi ostaa lahja- ja sarjakortteja omaan käyttöön toimipisteistä ja verkkokaupasta. ePassi Sportti & Kulttuuri -edulla voit maksaa personal trainer palveluita tai ryhmäliikuntaa. Lisätietoja ePassi hyvinvointi

Voiko hyvinvointieduilla maksaa myös fysioterapiaa?

Kyllä voi! Nyt voita maksaa fysioterapiakäyntejä E-passilla (https://www.epassi.fi/fi/blogi/mihin-kayttaa-hyvinvointietua), Smartumin hierontaedulla (https://www.smartum.fi/hierontaetu?hsLang=fi) sekä Edenred hierontaedulla. Edenred hieronnalla voit maksaa fysioterapiaa jos yritys on maininnut työterveyssopimuksessaan fysioterapian kuuluvan työterveyspakettiin, Edenred Hieronta -etua voi käyttää myös fysioterapiapalveluiden maksamiseen. Tässä tapauksessa yrityksen tulee valita fysioterapia edun piiriin työnantajaportaalissa. (https://edenred.fi/fi/tyonantaja/hierontaetu/)